Baglantilar


05 Eylül 2009

Merhaba,

Sunucusunda sanallaştırma yazılımı olarak HyperVM kullanmak isteyen arkadaşlar OpenVZ mi yoksa Xen mi seçeyim? Sorusuna düşmemeleri elde değil.

Bu yazımızda çok basit olarak OpenVZ ve Xen in mantığını açıklayacağım.

Böylece kendinize uygun olan bölümleme şeklini seçer ve çalıştırırsınız.

xen

Xen:

HyperVM, Xen altyapısı ile kurulduğunda, diğer vpslerden bağımsız olarak çalışan bir sistem yaratılır (bağımsız demek iki farklı vps sahibinin birbirinin dosya ve ayarlarını görmesi değildir. Bu cümlede geçen bağımsız kelimesi, sistem kaynaklarını kullanım manasında şey edilmiştir.) Bu demektir ki: 1024MB ram ile vps yi yaratırsanız, 1024 RAM kayıp olarak görebilirsiniz. Her atadığınız kaynak, bir diğer vps tarafından kullanılamaz, Havuz yapılamaz! Böylece adamın garanti 1024Ram ı olur.

OpenVZ:

openvz

HyperVM, OpenVZ altyapısı ile kurulduğunda, diğer vpsler birçok şeyi ortak kullanırlar. CPU Ram vs. havuz yapılabilir. Bir sunucuda 2048MB ram var ise, 1024 Ram e sahip 4 sunucuda açılabilir.. 5 tane de. Ancak kalite ne olur bilemem. Xen de bu yapılamaz.

Ayrıca,

Açtığınız bir 512MB lık vps de, Ana ram 256 Aşılabilir – brustable ram- 512 olarak tanımlanırsa, yine bir tür havuz yapmış da olabilirsiniz.

Bunun haricinde önemli de bir not geçeyim;

Eğer Xen ile kurulum yaparsanız, Tüm işletim sistemini çalıştırabilirsiniz. HyperVM i xen ile kurarken işletim sistemi CentOS olmak zorundadır. Xen kurduysanız, CentOs üzerinde hem CentOS vpsler hemde Windows Vps ler çalıştırabilirsiniz. OpenVZ de bunu yapamazsınız.

Ayrıca bir not geçeyim.

Bu üründe lisans olayı da vardır. 5 VPSe kadar ücretsiz. Sonraki her vps 0.50$ olarak üçretlendirilir.

- Bu yazı şu ana kadar 1.769 kez görüntülendi..
Yorumlar ve Geribildirimler
1 adet
Sizin Yorumunuz



Yazilar için RSS aboneligi