WHM panelinizde daha önce sildiğiniz bir domaini veya subdomaini tekrar eklerken ve yeni hesap açarken aşağıdaki hatayı alabilirsiniz.
Account Creation Status: failed
Sorry, a DNS entry for domainadi.com already exists, please delete it first (from all servers in the dns cluster)
Bu hatayı almamak için, alan adınızı silerken (WHM panelde, terminate an account bölümünde) sayfanın altında bulunan “Keep Dns Zone (needed if you have moved a domain between servers in the same dns trust relationship, and wish to remove the old domain)”seçeneğini işaretlemeyiniz.
Eğer farkında olmadan bunu işaretleyerek silme işlemini gerçekleştirdiyseniz ve tekrar ekleyemiyorsanız, whm panelinizden dns kaydını silmeniz gerekmektedir. Bu işlemi şu şekilde yapabilirsiniz:
1) WHM panelinize giriniz.
2) DNS Functions bölümündeki “Delete a DNS Zone” linkine tıklayınız.
3) Açılan sayfadaki listede, tekrar eklemek istediğiniz ve hata aldığınız domaini seçip, alttaki “Delete” butonuna basınız.
4) Açılan onay sayfasında hiçbir değişiklik yapmadan tekrar “Delete” butonuna basınız.
Ardından problemsiz olarak domaininizi tekrar ekleyebilirsiniz.
çok işime yaradı site çok teşekür ederim <3
güzel bir site
Merhaba,
DNS zone kismindaki islemi hallettikten sonra, hesap hala acilmamaya inat ediyorsa eger, group dosyasinda hala bazi veriler saklaniyor olabilir. Bu dosyadan elle islem yapmalisiniz.
NOT: Bu islemleri gerceklestirebilmek icin sunucuya ssh erisiminiz olmali ve root yetkilerine sahip olmalisiniz. Eger ne oldugu konusunda bir fikriniz yoksa, webhosting saglayiciniz ile temasa gecmelisiniz.
/etc/group
kullanici adi ile alakali satiri bulun ve silin
ayrica;
userdel kullaniciadi
komutunu uygulayin. Eger hala sistemde o kullanici adi varsa, temizlenecektir.
db cacheyi guncellemeyi unutmayin;
/scripts/update_db_cache
basarilar!
bilgilendirme için teşekkürler. emeğinize sağlık