Baglantilar


06 Temmuz 2008
Kategori: Genel

Saldırgan kablosuz ortamda taşınan verileri yakalayıp bilgisayarına alabilir ama parolayı bilmediği için verileri görüntüleyemez ve erişemez.

Günümüzde parolalar için üç
farklı seçenek bulunuyor: WEP, WPA ve WPA2. Bunların arasında WEP en güvensiz olanı iken, WPA2 ise en güvenli parola çeÅŸidi. EÄŸer kablosuz aÄŸdaki bütün istemciler WPA2’yi destekliyorsa, kesinlikle bu parola yöntemini kullanmalısınız. Tabii kablosuz ağınızda eski model dizüstü bilgisayarlar veya WLAN baÄŸdaÅŸtırıcıları varsa o zaman WEP kullanmaktan veya yeni WPA2 destekli baÄŸdaÅŸtırıcılar satın almaktan baÅŸka çareniz kalmayacaktır. Çünkü her kablosuz aÄŸ sadece tek bir parola yöntemi ile koruma altına alınabilir, aynı anda hem WEP hem de WPA2 yöntemlerini kullanmak maalesef mümkün deÄŸil.

Bazı eriÅŸim noktalarında WEP parolasını 64 ile 128 Bit arasında deÄŸiÅŸtirmek mümkün olabiliyor. EÄŸer böyle bir opsiyon bulunmuyorsa, normalde parola WEP 128 Bit’tir. Seçenek olduÄŸu durumlarda WEP 128’i seçmenizi öneriyoruz, çünkü WEP 64’e göre ele geçirilmesi daha zordur.

Parolayı etkileÅŸtirmek için, verilerin ÅŸifreleneceÄŸi ve alıcı bilgisayarda deÅŸifreleneceÄŸi parolayı girin. Parolanızı seçerken yine çok kolay tahmin edilememesine ve sözlük ataklarına karşı dirençli olmasına özen gösterin. Mümkünse parolanızda büyük – küçük harfler, rakamlar ve özel iÅŸaretler kullanın. WEP parolaları tam olarak 13 karakterden oluÅŸurken, WPA ve WPA2 parolaları 8 ile 63 karakter arasında bir uzunluÄŸa sahip olabilir. WEP parolaları ASCII veya Hex formatında girilebilir (Hex formatında uzunluk WEP 128 için 26 karakterdir).
Kablosuz ağı parola koruması altına aldıktan sonra, ağa erişimi olan istemcilere de parolayı girmek gerekiyor. Bu noktada size tavsiyemiz, parolayı e-posta yoluya istemcilere göndermemeniz ve olabildiğince gizli tutmanız.

- Bu yazı şu ana kadar 295 kez görüntülendi..
Sizin Yorumunuz



Yazilar için RSS aboneligi