Baglantilar


06 Kasım 2008
Kategori: Genel

Sizce Blog konusunda hangisi iyi?
Biraz araştırdık..

Blogger mı? WordPress mi?
  • GeniÅŸ Tema Olanağı (WordPress): Blogger’a nazaran WordPress için geliÅŸitirilmiÅŸ birçok tema bulunmaktadır. Ayrıca bu temaların yayınlandığı birçok ünlü website’si bulunmakta.
  • Index’lenme Süresi (Blogger): Blogger’a ait blog’unuz Google’ın sunucularında olması size daha çok avantaj saÄŸlıyor. DiÄŸer blog’ların (Blogger dışı) index’lenmesi uzun süre aldığı için Google Blogger sahiplerine bu güzelliÄŸi sunuyor.
  • İçe ve Dışa Aktarma ÖzelliÄŸi (WordPress): WordPress’te blogunuzun içeriÄŸini (yazılar/yazarlar/eklentiler..) dışarıya aktarma özelliÄŸi ile baÅŸka bir yere taşıma/ekleme ayrıca yedek alma gibi özelliklere sahip oluyorsunuz. Bu özelliÄŸin Blogger’da olmaması onu ciddi bir anlamda geriye bırakıyor.
  • Email Ä°le Yazı Gönderimi (Blogger): Küçük bir özellikte olsa WordPress’ten bir adım öne geçirilmiÅŸ bir özellik. Fakat bu adım sadece sıfırdan kurulmuÅŸ bir WordPress’le karşılaÅŸtığında belli oluyor. Yalnız bu adımda 2.6 serisi ile artık arkaplanda kaldı.

  • Sayfa OluÅŸturmak ve Kategoriler (WordPress): Bir günlük için önemli iki unsurda Blogger tarafından ÅŸu anda desteklenmiyor, özel statik sayfalar oluÅŸturamıyor ve yazılarınızı kategoriler altında toplayamıyorsunuz. Sadece Blogger tarafından etiketliyebiliyorsunuz.
  • Permalink’leri ÖzelleÅŸtirebilmek (WordPress): Seo açısından önemli rol oynayan bu özellik Blogger tarafından pekte güzel bir ÅŸekilde olmasada desteklenmiyor ve ayrıca özelleÅŸtirilemiyor. Ayrıca Türkçe karaktelerde sorun çıkabiliyor (Mesela: Kaan Åžengül -> kaan-engl). Buna karşılık WordPress Permalink konusunda çok geliÅŸmiÅŸ. ÖzelleÅŸtirilmiÅŸ linkler oluÅŸturabiliyorsunuz ve ayrıca Türkçe karakterde desteklenebiliyor.
  • Eklentiler ile GeliÅŸim (WordPress): Bu büyük bir özelliktir ki eklentilerle WordPress’i çok büyük ölçüde geliÅŸtirebilirsiniz. Mesela HeadSpace eklentisi ile kolayca blog’uın Meta Tag’larını özelleÅŸtirebilirsiniz. Halbuki Blogger’da bunu yapmanız hem zor hemde kod bilgisi gerektiren bir iÅŸtir.
  • Güvenlik (Blogger): Güvenlik açısından Blogger kullanıcılarının çok avantajlara sahip olduÄŸunu belirtmek isterim. Kesinlikle tam güvenlikli bir alanda blog’unuz yayınlanıyor ve Google güvencesi altında barınıyorsunuz. Sorun çıktığı anda sadece iletiÅŸim kurarak sorunu rahatça siz uÄŸraÅŸmadan halledebiliyorsunuz. Fakat sanmayınki WordPress güvenli bir sistem deÄŸil!.. Kesinlikle güvenlik açısından geliÅŸmiÅŸ ve geliÅŸtirilmeye açık bir sistem. Önceki yazılarımdada bu konuyu açmıştım [1] [2]. Sadece burdaki önemli nokta ipler ve sorumluluk sizde.
- Bu yazı şu ana kadar 571 kez görüntülendi..
Sizin Yorumunuz



Yazilar için RSS aboneligi