GTA 4

 GTA 4

Birçok oyun severin merakla beklediği Grand Theft Auto 4 ile ilgili haberler yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Rockstar’ın ketumluğu alışılmadık bir durum değil, fakat söz konusu olan GTA 4 olunca her nedense biraz daha ağırdan almış görünüyorlar. Kulislerde oyunun teknik özelliklerine karar verme aşamasının çok uzun sürmesi bu duruma sebep olarak gösteriliyor.
GTA serisi genel olarak güzel grafiklere sahip olsada, çıktığı zaman ki en iyi grafiklere sahip oyun olma iddiası taşımadı. Temiz ve akıcı grafikler yapımcıların büyük önceliğiydi. Fakat bu durum GTA 4 te tersine dönmüş gibi gözüküyor. Screenshot’lardan ve oyunun yayınlanmış tek resmi trailer’ından anladığımız kadarıyla, GTA bu sefer grafik/görsellik anlamında ağırılığını koyacak. Yeni nesil bir grafik motoru R.A.G.E. ([Rockstar Advanced Game Engine] Table Tennis oyunundan kullanıldı), bilinen fizik motorlarına verilecek destek görsel olarak oyunun kalitesi hakkında ipucu veriyor. Ses ise GTA serisi için sorun olan bir konu değil zaten. Gerek ses efektleri olsun, gerekse seslendirmeler olsun, son derece profesyonel kadrolarca hazırlanıyor, herhangi bir problem olması pek ihtimal dahilinde değil. Müzik ise tamamı ile ayrı bir konu, GTA mevzûbahis olunca. Her zevke hitap eden birçok radyo arasından seçim yapmak bazen oyunu oynamaktan bile zor olabiliyor . Şarkıların tamamının da gerçekten “müzik” olması da cabası. Kısacası teknik olarak kuşku duymaya gerek yok.
Oyun GTA 3′ te olduğu gibi, New York’un alternatif bir evrendeki birebir yansıması diyebileceğimiz Liberty City’de geçiyor. Bu sefer kahramanımız Niko Bellic (muhtemelen Sırp asıllı) isminde doğu Avrupalı bir göçmen. Bu da, artık kendi doğal ortamımızda değil, yabancı bir çevrede mafioso’luk yapacağız anlamına geliyor. Farklı bir tat katacağı kesin.
Oyun şimdilik sadece PS3 ve XBOX 360 için hazırlanıyor. Geçmiş deneyimlerimize dayanarak geçte olsa PC monitörlerimize de teşrif edeceğini söyleyebiliriz. Çıkış tarihi olarak 16 Ekim gösterilse de olası bir ertelemeye kendinizi hazırlamanızı öneririz.
Son dakika eklemesi: yapımcılar oyunun XBOX 360 versiyonun PS3′ e göre daha az içeriğe sahip olacağını açıkladılar. Sebebi ise XBOX’ın HDD bazlı kapasite sorunlarıymış. İlginç bir açıklama. Sony’nin bu işte bir parmağı olabilir diyor kuşlar..

GTA 4

37 yorum

  1. ben gta oyununu çok seviyorum özellikle 4 düncü gta türk’ü çok seviyom ama bende gta 4 olmadığı için bende gta vıce cıty oynuyorum ama 1000 tane panzerle polis arabası patlatıyorum ama yinede 5 yada 6 yıldızım olmuyo bu yüzdende sizde googleden sims yazarak en güzel oyunu indirebilirsiniz byy

  2. o oyunu indiremiyorum ama çok güzel ne olur internette indirme çok kolay olsun

  3. arkadaşlar ben 10 yaşındayım GTA IV yok bende ama ekimde çıkçakmış.

  4. 19 yaşınadyım bu oyunun hasta sıyım yükledim ounu ama oyuna giremiyom yha

  5. ben boşver her şeyi boş

    veririm
    benim _……_ diye tanıdıgım var o tam bii gta cı
    işi gücü gta oynaMAK ama Öbür tanıdıkLarım çok tatlı hep sims onynuyorlar
    sizde gta oynayıp gaz çıkartınnn…

    hoşçakalın istanbullu boşver

  6. kerem oyunu cd olmadan açamazsın internetten açsanda gtanın aynısı olmaz
    ,,yardım ediyim dedim,,

  7. bn diyaz oyunda ki geberen kişi olarak konuşuyorum ki gta tam sizlik bir oyun poleposion club ü satın alın çok eğleneceksiniz…

  8. walla hi bende istiyorum gta ıv çok güzel bir oyun eğr bana indirmekte yardımcı olursanız sevinirim

  9. mbr ben musti bende çok seviyorum gta 4 oynuyorum çok güzel nerden bakarsanız gtanın tüm oyunları varrrrr

  10. arkadaslar ben 14 yasındayım gtayı cok severim bende gtaturk gta san andreas gta vice city var ben san andreas ı gta 4 cevirdim manyak oldu

  11. merhaba ben şuana kadar gta 3’ü gta vice city’i gta san andreas’ı ve gta 4’ü hem şifresiz bitirdim bu arada gta 4’ün iki sonu var ikisinide bitirdim hepsinin saveleride var

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir