Baglantilar


Kategori: Yazilim

Sıkıştırma programlarına para vermek istemeyenlerdenseniz ZipGenius’a bayılacaksınız. Çünkü WinZip’in yapabildiği hemen her şeyi yapıyor.

Bilindiği gibi Windows Me’den itibaren tüm yeni çıkan Windows sürümleri ZIP dosya desteğine sahip. ZIP dosyalarını açıp içerisindeki dosyaları kopyalayabiliyor, herhangi bir klasördeki dosyaları sıkıştırabiliyoruz.
Windows’un bu özelliği, çoğu kullanıcı için WinZip uygulamasının kullanımını gereksiz kılıyor. Buna karşın WinZip’in sunduğu ZIP dosyalarını EXE’ye çevirme, sağ tıklayıp sürükleyerek açma gibi pratik özellikler bazılarımızın WinZip’i tercih etmemize yol açıyordu. Buna karşın WinZip 30 gün içerisinde lisanslanmadığı takdirde 31. günde çalışmaz hale geliyor. WinZip’in sunduğu pratik özellikleri içeren başka bir uygulama arayanların fazla uzağa bakmasına gerek yok. ZipGenius ile ZIP, JAR, 7z, EAR, WAL (Winamp), WMZ, WAR, XPI, PK3, SQX, CAB, RAR, ACE, TAR, TAZ, TGZ, GZ, Z ve BZ2 uzantısını taşıyan sıkıştırılmış dosyaları açabilir, ZIP biçiminde arşivler oluşturabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulan ZipGenius sağ fare menülerin nimetlerinden faydalanıyor ve arşivleri sağ tıklayarak açmanıza izin veriyor. Dilerseniz oluşturduğunuz herhangi bir arşiv dosyasının üzerine sağ tıklayıp EXE (SFX) haline getirebiliyorsunuz. ZipGenius’un diğer özellikleri arasında 4 GB’lık dosya desteği, görünüm değişimi, sıkıştırma oranı seçimi, Readme.txt dosyalarının otomatik açılması, ZIP dosyası tamiri, birden fazla arşivi sırayla açma, favori klasörler ve arşiv içinde arama gibi yetenekler bulunuyor.

  İndirmek İçin:

http://www.zipgenius.it/downloads/zg603std.exe

 

Ekran Görüntüsü

- Bu yazı şu ana kadar 433 kez görüntülendi..
Sizin Yorumunuz



Yazilar için RSS aboneligi