Baglantilar

02 Ocak 2010
Yazar: | Kategori: Yazilim
Yorum: 0
1. Genel geri alma/”çöp” özelliği, bu demek oluyor ki, bir yazıyı ya da yorumu yanlışlıkla silerseniz, çöp kutusundan geri getirebilirsiniz. Bu ayrıca her silme işleminde sorulan “emin misiniz” sorusunu da ortadan kaldırıyor.
2. Dahili görsel düzenleyici sayesinde kırpma, düzenleme, döndürme, çevirme ve boyutlandırma işlemlerini yönetim panelinden yapabileceksiniz.
3. Toplu eklenti güncelleme ve uyumluluk kontrolü ile bir kerede 10 taneye kadar eklentiyi güncelleştirebilirsiniz. Ayrıca eklenti sayfasında kullandığınız WordPress sürümü ile eklentinin ne derece uyumlu olduğuna dair bilgiler de eklendi.
Okumaya devam et »
14 Kasım 2009
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

Merhabalar;

Geçen gün wordpress 2.8.6’nın çıktığını buradaki konumuzda belirtmiştik. Ancak türkçe sürümü çıkmamıştı. Sadece ingilizce sürümü bulunuyordu. İşte artık türkçe sürümüde çıkmış bulunmakta, rahatlıkla indirebilirsiniz…

İndirmek İçin:

http://hotfile.com/dl/17530708/a3ebf63/wordpress2.8.6.zip.html

12 Aralık 2008
Yazar: | Kategori: Yazilim
Yorum: 1

WordPress, GPL lisansına sahip açık kaynaklı, ücretsiz dağıtılan; Php ve MySQL üzerine kurulmuş bir kişisel yayınlama/blog sistemidir, bu alanda dünyada en çok kullanılan sistemlerden biridir.

WordPress sistemini kullanarak kendinize bir blog sitesi açabilirsiniz, bunun için innDireceğiniz bu sistemi uygun bir web sunucusuna (hosting) kurmanız yeterlidir.

Ekran Görüntüsü

Sistem Gereksinimleri

WordPress’i kuracağınız ve barındıracağınız sunucuda şu özelliklerin olması gerekir:
# Php (v4.2 ya da üst sürüm)
# MySQL (v3.23.23 ya da üst sürüm

Kurulum
WordPress’i kurmak için innDireceğiniz dosyanın içeriğini sunucunuza göndermeniz ve web tarayıcınıza site adresinizi yazmanız yeterlidir. Ekranda çıkacak kurulum yönergelerini takip ederek kurulumu tamamlayabilir, sitenizi yayınlayabilirsiniz.

Kullanım
WordPress’te sitenize yeni yazı eklemek ve diğer ayarları yapmak için yönetim paneli kullanılır. Yönetim paneline ulaşmak için site adresinizden sonra /wp-admin yazabilirsiniz, ekranda kullanıcı adı ve parolanızı girdikten sonra yönetim paneline giriş yapabilir, gerekli ayarları yapabilirsiniz.

Tema ve Eklentiler
WordPress’i kurduğunuzda sitenizin görünümü oldukça sadedir; bu tasarım varsayılan temadır. Yeni temalar ekleyerek veya tasarlayarak sitenizin görünümünü değiştirebilirsiniz. Ücretsiz temaları bulmak için themes.wordpress.net adresine bakabilirsiniz.

Eklentiler, WordPress blogunuzu geliştirmek için kullanılır. Eklentiler ile örneğin sitenize iletişim formu ekleyebilir, anket düzenleyebilir, ses/video çalıcı ekleyebilirsiniz. WordPress için geliştirilen eklentileri Wp-plugins.net adresinden indirebilirsiniz.

Not: WordPress’in kurulum ve kullanımı için detaylı bilgi sahibi olmak için WordPress Rehberi‘ne, resmi sitesine ve WordPress Türkiye sitesine bakabilirsiniz.

İndirmek İçin >>Tıklayınız<<

Yukarı
Yazilar iin RSS aboneligi