Baglantilar

20 Haziran 2008
Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

Merhaba

içeriğinizin kopyalanmasını önlemek amacıyla sol click i sitenizde kapatmak isteyebilirsiniz.

bunun için;

alttaki javascript kodunu kullanabilirsiniz.

<script language=”JavaScript1.2″>

//Disable select-text script (IE4+, NS6+)- By Andy Scott
//Exclusive permission granted to Dynamic Drive to feature script
//Visit http://www.dynamicdrive.com for this script

function disableselect(e){
return false
}

function reEnable(){
return true
}

//if IE4+
document.onselectstart=new Function (“return false”)

//if NS6
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
</script>

Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

wordpress malum en yaygın blog yazılımı. Ama yavaş yavaş ona bir rakip doğuyor, kendisini yeni nesil bloglama yazılımı olarak tanıtan habari; tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu. Özellikle Habari için tasarlanan yönetici paneli esas farkı yaratacağa benziyor; ekran görüntüleri burada.Türkçe desteği bulunmayan Habari‘nin mevcut 0.3.3 sürümünü buradan indirebilirsiniz, nasıl kuracağınız burada yazılı, ayrıca sitesinde bir de wiki‘si mevcut.

Peki ya onca blog yazılımı varken neden Habari kullanayım diyenlere soranlara, Habari ne demektir diye merak edenlere ve ben de yardımcı olmak istiyorum diyenlere özel şöyle de bir bölümü var; Habari FAQ.

08 Ocak 2008
Yazar: | Kategori: Yazilim
Yorum: 0

                                   
Kolay ve hızlı grafiksel bir arayüze sahip SQLyog 6.05 Enterprise Edition programı ile HTTP/ HTTPS/ SSH destekler şekilde SQL veritabanını oluşturabilir ve kolayca istediğiniz yerden yönetebilirsiniz. Hem Görsel hem de kod arayüzüyle oluşturacagınız veri tabanları artık daha kolay meydana getirilebiliyor.

  İndirmek İçin >>Tıklayınız<<

Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

Live Search Webmaster Tools için kısaca Microsoft’un site sahiplerine yönelik bir aracı diyebiliriz. Google’ın Site Yöneticisi Araçları, Yahoo’nun Site Explorer’ı gibi. Diğer Webmaster araçlarında olduğu gibi sitemizi kayıt ettirdikten sonra, sistemin özelliklerinden faydalanabiliyoruz.

Sitemizi Kayıt Ettirmek

Öncelikle webmaster.live.com adresine giriyoruz ve karşımıza direk “Add a website” sayfası geliyor. Diğer Webmaster araçlarında olduğu gibi sitemizi 2 şekilde kayıt ettirebiliyoruz;

Add a website sayfası altında ki işlemleri yaptıkan sonra seçtiğiniz onaylama şekline göre karşınıza nasıl onaylayabileceğiniz geliyor. Meta Tag ile yüklemeyi seçtiyseniz, karşınıza gelen kodu kopyayalıp sitenizin head etiketleri arasına koyuyorsunuz; XML seçeneğini seçtiyseniz, gelen sayfada ki kodu alıp bir metin dosyasına yaptışırıp adını LiveSearchSiteAuth.xml olarak kaydettikten sonra sunucunuzda websitenizin bulunduğu dizine yolluyorsunuz. 

Sitenizi ekleme sırasında varsa websitenizin Site haritasını da ekleyebilirsiniz. Bu işlemi sitenizi ekledikten sonra da istediğiniz zaman yapabilirsiniz, merak etmeyin.

Summary 

Live Search Webmaster Tools’a sitemizi kayıt ettirdikten sonra, sitemiz inceleniyor ve incelemeye göre site seçeneklerini görebiliyoruz.

Summary altında Websitemizin durumunu, en son ne zaman tarandığını, kaç sayfasının indexlendiğini ve sitemizin Live Search’e göre 5 top sayfasını görebiliyoruz.

Keywords

Keyword seçeneği altında, girdiğimiz anahtar kelimeye göre sayfalarımızın Live Search değerlerini, en son taranma tarihlerini ve engelli olup olmadıklarını görebiliyoruz.

Top Links to – Top Links From

Bu 2 seçenek, Live Search’e göre sitemize gelen ve sitemizden giden en değerli 10 bağlantıyı listeliyor.

Profile ve Sitemap

Biraz önce de bahsettiğim gibi Sitemap altında, sitenizin Site haritasını kayıt ettirebiliyorsunuz. Site haritasını kayıt ettirmenin, arama motoru incelemeleri açısından faydası bulunuyor. Profile altından ise,  kayıt sırasında girdiğimiz bilgileri görebiliyor ve değiştirebiliyoruz.

Öte yandan Validate robots.txt aracı ile, sitelerinizin robots.txt metinlerini de geçirli hale gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

Sonuç olarak, gördüğümüz üzere Live Search Webmaster bir kaç özellikten ibaret, henüz. En dikkat çekici olay ise Live Search’ün de sayfaları değerlendirmesi. Ayrıca internette okuduğum bazı yorumlara göre, bazı webmaster’lar sitelerini Webmaster Tools’a kaydettirdikten sonra Live Search sıralamalarında önemli ilerlemeler kaydetmişler. Webmaster Tools’un, Yahoo’nun Site Explorer’ına göre gayet iyi durumda olmasına rağmen Google’ın Site Araçları sitesi şimdilik en iyi düzeyde olan webmaster sitesi diyebiliriz. ( Bu yazı Ayyas blog alınmıştır. )

Sitenizi Live Search’e Sitenizi ekleyin  ( Genel olarak, web gezginimiz MSNBot, Internet’teki çoğu sayfayı bulabilir. Bununla birlikte, siteniz Live Search’te görünmüyorsa, adresi (URL) bize gönderebilirsiniz. )

Live Search Webmaster Center Blog Sitesi

Live Search Webmaster Center Forum Sitesi

Live Search Webmaster Center Yardım Sayfası 

03 Aralık 2007
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

wampserver 2.0
wampserver 2.0

güçlü ve kolay kullanımlı, Php apache ve mysql için toplu kurulum yönetim aracı wampserver, wamp5 serisini 1.7.4 sürümünde bırakarak, wampserver 2.0 serisini duyurdu. ilk sürüm Apache 2.2.6, MySQL 5.0.45, Php 5.2.5 versiyonları ile geliyor. bu sürüm için henüz herhangi bir eklenti oluşturulmamış. forumlarda yazıldığı kadarıyla bu sürüm bazı sorunlara neden oluyor. sürümün kararlı versiyonuna ulaşmasını beklemekte fayda var ancak test etme şansınız varsa, hataların tespit edilmesine yardım edebilirsiniz.wampserver bu sürümü ile farklı Php versiyonlarını çalıştırma imkanı sunuyor.

php versiyonu değiştirme
Php versiyonu değiştirme

ayrıca başlangıç sayfasının tasarımı da değiştirilmiş.

wampserver açılış sayfası
wampserver açılış sayfası

Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

\

burada gördüğüm linklerde web tasarımcıları için css (dersleri) temaları, web 2.0 hakkında , ajax, erişilebilirlik ve standartlar üzerine bilgiler, makaleler, örnekler bulunuyor.

Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

main-screen.jpg

Php ile Mysql kullanılmış RoundCube ile sunucunuz üzerinden e-posta hizmeti verebilirsiniz. IMAP destekli bu yazılımın XHTML ve CSS ile yazılmış kabuğunu çok rahat bir şekilde zevkinize göre düzenleyebilirsiniz. Türkçe destekli yazılım e-posta arama çubuğu, dosya idaresi ve adres defteriyle en iyi webmail uygulamaları arasında.
Sitesi için burayı,
İndirmek için burayı tıklayabilirsiniz.

19 Ekim 2007
Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 2

Whois Scripti , Whois Sistemi , Alan Adi Sorgulama Sistemi .

http://www.hell-world.org/whois/whois.png

Demo: http://www.hell-world.org/whois
Download: http://rapidshare.com/files/63678151/whois-lookup.zip

Yukarı
Yazilar iin RSS aboneligi