Baglantilar

21 Ocak 2011
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
Twitter’in Türkçe desteği bulunmaması en büyük dezavantajlarından birisi, ancak Twitter’ın çok karmaşık bir yapıya sahip olmaması işinizi kolaylaştıracaktır.
Twitter‘a nasıl üye olacaksınız? Öncelikle buraya tıklayarak ana sayfaya gidiyoruz.
Burada “Get Started—Join!” butonuna tıklıyorsunuz ve bir sonraki sayfada profilinizi oluşturuyorsunuz.
Full name = adınız
Username = kullanıcı adınız. Buraya yazacağınız kullanıcı adı aynı zamanda http://twitter.com/USERNAME şeklindede görünecektir.
Password = şifre
Email = buraya e-mail adresinizi yazıyorsunuz.
Type the words above = hemen üzerindeki resimde gördüğünüz karakterleri yazıyorsunuz.
En altta bulunan “Create my account” butonuna tıklayarak profilinizi tamamlıyorsunuz.
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

Twitter bir mesajlaşma servisidir. Email, RSS, Blog, sosyal network gibi bir element olmakla birlikte, farkı mesajlaşma esnasında en fazla 140 karaktere izin veriyor olmasıdır. Bu ise “kolay okunmasına ve kolay yazılmasına” olanak sağlar.
Bloglarda da olduğu gibi Twitter’daki mesajlar herkese açıktır (korumalı hesaplar hariç – mesajlarınızı göstermeme opsiyonunuz bulunmaktadır.), yani mesajlarınızı okuması için insanlara izin vermek zorunda değilsiniz. Ancak insanların sizi takip etmesi için “ilginç” olmalısınız.
Okumaya devam et »
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
Twitter’da kullanılan jargon ve sembollerle ilgili bilgileri bloğumuzda bulabilirsiniz.
Ayrıca Accessible Twitter sitesinde de Twitter kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda da Twitter ile ilgili temel bilgilere de ulaşabilirsiniz.
Aşağıda sitede listelenmiş olan Twitter jargon ve sembollerini görebilirsiniz.
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
Following, takip etmek anlamındadır. Yani Twitter’da ken dilerini takip ettiğiniz, mesajlarını okuduğunuz insanlar için kullanılır. Korumalı mesajlar hariç, Twitter’daki tüm mesajlar herkese açıktır. Birini takip ettiğiniz zaman (follow) onun gönderdiği her mesajı alırsınız, biri sizi takip ettiği zaman ise o sizin gönderdiğiniz tüm mesajları alır.
Unutmayın ki; bir kişinin mesajlarını görebilmek için, birbirinizi karşılıklı olarak takip etmek (follow) zorunda değilsiniz. Böylece;
– Karşılıklı takip zorunluluğu olmadığı için, tanımadığınız insanlara da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu ise profesyonel networking için muhteşem bir olanak sağlar.
– Eğer ilginç değilseniz, insanlar sizi takip etmez ve hedeflediğiniz geniş iletişim ağına ulaşamazsınız. Bu sebeple 140 karakterinizi akıllıca kullanın.
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
Follower, takip eden kişi anlamındadır. Yani Twitter’da sizin mesajlarınızı takip eden insanlar için kullanılır. Follower’larınız, sizin gönderdiğiniz tüm mesajları okuyabilir, mesajlarınıza cevap dönebilir (reply) ya da sizin mesajlarınızı kendileri de tekrar yayımlayabilirler (retweet). Bununla birlikte bir kişinin mesajlarını görebilmek için, birbirinizi karşılıklı olarak takip etmek (follow) zorunda değilsiniz. Böylece;
  • – Karşılıklı takip zorunluluğu olmadığı için, tanımadığınız insanlara da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu ise profesyonel networking için muhteşem bir olanak sağlar.
  • – Eğer ilginç ya da diğer bir değişle değerli mesajlar yazmazsanız, insanlar sizi takip etmez ve hedeflediğiniz geniş ağa ulaşamazsınız. Bu sebeple 140 karakterinizi akıllıca kullanın : )
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
Twitter’da 140 karakterden daha kısa mesaj yazabilmeniz için size bir kaç ipucu:
  1. “Ve” yerine “+” ya da “&” işaretini kullanın.
  2. Yazı yerine rakam kullanın. “On dört Ağustos 2010″ yerine “14.08.10′u ya da “14Ağus”u tercih edin.
  3. Noktalama işaretlerini kullanmayın.
  4. Tam cümleler yerine kısa ve devrik cümleler kullanın.
Mesajlarınızı kısaltmak için yardıma ihtiyacınız varsa, http://140it.com adresini deneyebilirsiniz. “140it” mesajınızı genel kısaltma yöntemleri ile kısaltır.
Sitenin ana sayfasındaki mesaj kutusuna mesajınızı yazıp, eklemek istediğiniz linki mesajınızın sonuna kopyaladıktan sonra, alttaki yeşil 140 It! butonuna basın ve kısalmış mesajınızı kopyalayarak Twitter’da yayımlayın.
Okumaya devam et »
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
“Tweetup” Twitter vasıtası ile tanışan insanların sosyal, profesyonel ya da belli bir amaç için bir araya gelmesi olarak açıklanabilir. Önceden planlı ya da spontane bir şekilde insanların bir araya gelmesi için yapılan organizasyonlardır. Bu tarz organziasyonlar birbirini tanımayan insanları bir araya getirdiği için, yeni bağlantılar kurmak ve network genişletmek için çok faydalıdırlar.
http://twtvite.com Bu sitede organisazyonlarınız yerini ve saati belirtebilir, davetinizi onaylayan kullanıcıları takip edebilirsiniz.
Okumaya devam et »
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0
Twitter oldukça hızlı bir şekilde büyümüştür. Bu başarının sonucu olarak, sistem bazen durmaktadır. Meşhur “Fail Whale” logosu kapasite aşıldığında ekrana gelmektedir. Bu logo ile karşılaştığınız zaman, bir süre beklemeli ve hesabınıza girmeyi tekrar denemelisiniz.

Bu balina Yiying Lu tarafından dizayn edilip, iStockPhoto’ya eklenmiştir. Twitter kurucusu Biz Stone ise bu logoyu kullandığından beri, Lu bunu iStockPhoto’dan kaldırmıştır. Lu’nun diğer ilustrasyonlarına http://yiyinglu.com sitesinden ulaşabilirsiniz.
Okumaya devam et »
Yukarı
Yazilar iin RSS aboneligi