Baglantilar

11 Ağustos 2008
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

Mail islemleri Php’de okadar kolaydirki anlattigimda sizde hemence kavrayacaksiniz.Kendi bilgisayarinizda mail gönderebilmek için öncelikle pop3/smtp yaziliminin bulunmasi gerekmektedir.Eger Linux veya WindowsNT/2000 isletim sistemleri kullaniyorsaniz bu yazilima ihtiyaciniz yok çünki o yazilim kendiliginden sisteminizde yüklenmistir.Ama Windows95/98/ME kullaniyorsaniz POP3/SMTP yazilimini internetten indirmeniz gerekmektedir.Bunun için su adresten pop3 yazilimini indirmeizde yarar var. http://www.infradig.com Bu konuyla ilgili gerekli detayli bilgiyi almak için tiklayin.
Mail göndermek için kullanacagimiz tek komut mail(); komutudur.Basit olarak mail göndermek için su sekilde bir komut verilir.

mail (“gönderilecek_kisinin_mail_adresi”,”Konu”,”Mesaj”);

Burada ilk tirnak isaretleri içerisine maili gönderecegimiz kisinin mail adresini giriyoruz.Sonra ikinci tirnak isaretleri içerisinede gönderilecek olan mailin konu kisminda yazilmasini istedigimzi yaziyi, üçüncü tirnak isaretleri içerisine de mesajimizi yaiyoruz.
Bu sekliyle bir mail gönderdiginizde gönderilen kisiye serverdan varsayilan bir mail adresinden mail atilir.Ama siz mail göndereceginiz kisiye sizin mail adresinizden mail atilmasini istiyorsaniz üç adet olarak kullandigimiz tirnak isaretleri içerisine bir dörtüncüyü koyariz.Bu buna benzer islemlerin bir siralanisini altta verdik.

From (Mailin kimden geldigini gösterir)
Reply-to (Cevabin yollanacagi adres)
Cc (Karbon kopya)
Bc (Göndereceginiz mailde mail adresinizi gizler)
$mail_adresim=”network@hell-world.org“;
$gonderilecek_adres=”byhellboy@inbox.com“;
$konu=”Mail gönderme Denemesi”;
$mesaj=”Bu bizim ilk mail gönderme denemesidir.\nEger gitti ise ne mutlu bize”;
$ek=”Reply-To: cevap_adresi@adres.com“;
mail($gonderilecek_adres, $konu, $mesaj, $ek) or die (“Mail gönderilemedi”);

Burada gördügünüz gibi mail fonksiyonlarini degiskenlerde siraliyoruz.Sonra mail fonksiyonun içerisine yerlestiriyoruz.Biz burada bir tane ek degiskeni kullandik.Biz ek degiskeninde Reply-To komutunu girdik.Bu mail gönderildiginde kullanici cevapla dediginde ek degiskeninde girilen maile cevabi gidecektir.
Istenildiginde maili sekillendirmekte mümkündür.Mesela mailimizi bir metin gibi degilde HTML kullanarak sekiller, resimler gibi etkenleride bütünlesik olarak göndermeniz mümkün bunun içinde mail fonksiyonun içerisine 4. degiskene su komutu eklemeniz gerekir.

$ek=”Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9″;

Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

Temel bir mantıkla Php de nasıl yönlendirme scripti yapabileceğini anlatmaya çalışacağım..

<?php
//Yonlendirme Scripti
$linkler = array(
“ownz” => “http://www.hell-world.org”,
Google” => “http://www.google.com”,
“gamez” => “http://www.hell-world.org/gamez”,
“Yahoo” => “http://www.yahoo.com”

);

header(“Location:”.$linkler[$_GET[’site’]]);
exit;
?>


Yukarida Linkleri bir array’nin içine attık ve sonrada header ve $_Get fonksiyonlarını kullanarak Link çağırma işlemini gerçekleştirecegiz.

Yönlendirme işlemi şöyle olacak :www.hell-world.org/yonlendir.php?site=ownz Gibi olacak..

28 Haziran 2008
Yazar: | Kategori: webmaster, WebmasteRz
Yorum: 4

vBulletin

Websitesi: http://vbulletin.com

Bu sistem 180$ Lisans ücreti ile satılıyor. Lisansı aldığınızda İngilizce olarak ticket açarak her türlü desteği ve yardımı alabiliyorsunuz. Sistemi kodlayanlar size her an destek vermek için hazır bekliyorlar..

Tabii vbulletin i Ücretsiz olarak kullanan birçokta website mevcut. (ücretsiz diye bir sürüm yoktur. Coderler tarafından crackleniyor ve null diye dağıtılıyor.)  Bu sürümü googlede “vbulletin Null” olarak aratarak bulablirsiniz. Eğer üye sayınız aşırı artar ise Lisans alma mecburiyetinde kalabilirsiniz. vBulletin.com da yani yapımcı sitedeki bize ulaşın linklerinden null sürümleri kullanan siteler rapor ediliyor. vBulletin yetkilileride bu sürümü kullananları tespit ederek hosting Servis sağlayıcılarına bildiriyor ve Hesabınızı kapatmak zorunda kalıyorlar. Ama vbulletin sitenizi hosting sağlayıcınıza şikayet etmeden 3 gün kadar önce lisans almanız konusunda uyarıyor.

Ayrıca birçok Türkçe destek siteleri mevcut. Hiçbiri resmi değildir ve resmi Türkçe sitesi yoktur. Ancak gönüllü kişiler tarafından destek üyelerine sağlanmaktadır.

Vbulletin in Temaları ücret karşılığı satılmaktadır. Ücretsiz tema bulmam mümkündür. En çok çeşit ve opsiyon vBulletin’de vardır.

Favorim vBulletindir.

SMF

Smf Ücretsiz olarak vBulletin ile yarışan bir forum sistemidir.

Resmi sitesi: http://www.simplemachines.org

Birçok iyileştirilmiş eklentisi sitesindeki Türkçe kategorisinde de gönüllü geliştiriciler tarafından Türkçeye çevrilmekte ve destek verilmektedir. Websitesinden demo bulabilirsiniz. Ayrıca birçok teması mevcuttur. Bu temalar bence vbulletin’i ile yarışacak düzeyde değiller. Demo v.s. Sitesinden bulabilirsiniz.

Ayrıca; ipb, phpbb, mybb gibi Php forumlarda bulunmaktadır.

Yazar: | Kategori: webmaster
Yorum: 2

1. Php Triad Kurulumu ve Kullanımı :

Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: “Bilgisayarımda Php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?”. Bu ve

1. Php Triad Kurulumu ve Kullanımı :

Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: “Bilgisayarımda Php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?”. Bu ve bunun gibi soruların yanıtı PhpTriad adlı programda saklı. Peki nedir bu PhpTriad acaba, nasıl kurulur, nasıl kullanılır acaba. Bu programı tavsiye ettiğim kişilerden aldığım sorularda bunlar. Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu sorulara artık yazılı olarak bir doküman sunabilmek. Aşağıda aşama aşama sizlere PhpTriad’ın nasıl kurulacağı ve nasıl ayarlanabileceğini anlatacağım.

PhpTriad Nedir : Apache, MySQL, Php ve phpMyAdmin programlarının birleştirilerek tekbir pakette toparlanmış şekline PhpTriad denir.

PhpTriad’ın Özelliği Nedir : Bu program sayesinde yukarıdaki programları teker teker kurup ayarlamalar yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken exe dosyasını indirip bilgisayarınıza kurmak ve aşağıda anlatacağım şekilde çalıştırmak hepsi bu kadar.

PhpTriad’ı Nereden İndirebilirim : Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:
Windows sistemler için:
http://prdownloads.sourceforge.net/phptriad/phptriad2-2-1.exe?download yada
http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/phptriad/phptriad2-2-1.exe

PhpTriad’ı Nasıl Kuracağım : Bu programı yukarıdaki adresten indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklamak ve setup yapmasını beklemek. Kurulum bittikten sonra Done butonunu tıklayın hepsi bu kadar. Ayrıca tavsiyem bilgisayarınızı yeniden başlatmanızda fayda vardır.

PhpTriad’ı Nasıl Kullanacağım : Bu programı kullanabilmek için öncelikle C:/apache/mysql/bin dizinindeki “winmysqladmin” başlıklı ikonu tıklamanız gerekiyor. Karşınıza kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir ekran çıkacaktır. Burada yazacağınız kullanıcı adı ve şifre sizin her zaman kullanacağınız olan Database Kullanıcı Adı ve Şifresi olacaktır. Dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Bu işlem sadece ilk kurulumda yapılacaktır. Ve MySQL sorunsuz olarak çalıştığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin sol tarafına bir ikon atacaktır (bu ikon trafik lambalarına benzemektedir). Eğer bu ışıklardan kırmızı yanıyorsa MySQL’da sorun var demektir. Eğer yeşil yanıyorsa MySQL sorunsuz olarak çalışmaktadır anlamı taşır.

Daha sonra Başlat’a tıkladığınız zaman buraya Programs isimli bir klasörün atılmış olduğunu göreceksiniz. Bu menünün üzerine geldiğinizde açılan dizinde şu programı çalıştırın: Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache. Bu programı çalıştırdığınızda karşınıza bir MSDOS ekranı çıkacaktır ve Runing Apache yazacaktır. Bu da sorunsuz şekilde çıktıysa eğer bu pencereyi kapatmadan küçültün ve sürekli açık kalmasına dikkat edin. Artık Php dosyalarınızı internete bağlı olmadan izleyebilirsiniz.

PhpTriad’ı Nasıl Kullanacağım: Bakmak istediğiniz Php dosyalarınızı şu dizin içerisine koymanız gerekiyor: C:apachehtdocs Aksi taktirde dosyaları açmayacaktır. Bu dizin sizin için ana dizindir yani http://localhost’tur/ ‘tur. Php dosyalarınızı bu dizine yükledikten sonra İnternet Tarayıcınızı çalıştırın ve adres bölümüne http://localhost/dosyaadi.php yazdığınız anda sisteminizin çalıştığını göreceksiniz.

Databaseleri Nasıl ve Nereye Yükleyeceğim: Database işlemlerinizi http://localhost/phpMyAdmin adresinden yapabilirsiniz.

İşte PhpTriad programının kullanımı ve kurulumu bu şekilde eğer yinede aklınıza takılan bir yer varsa bunları forumlarımızdan mutlaka sorunuz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Herkese kolay gelsin…

16 Haziran 2008
Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0
php 5.3
Php 5.3

Tamamen unicode destekli bir Php 6’a geri sayarken, Php ekibi daha önce alışık olduğumuz bir uygulamaya gidiyor. PHP5’e geçtiğimiz günlerde PHP4 desteğinin ve sürümlerinin devamlılığının geldiğini biliyoruz. PHP6’dan önce Php 5.3 sürümü yakında Download edilebilir halde olacak.

PHP5 aslında sürümleri itibariyle oldukça verimli oldu. Php 5’de nesne yönelimli programlama, Php 5.1’de PDO, Php 5.2’de ise SPL ile tanıştık. Ki çoğu Php kullanıcısı halen bu özellikleri tam anlamıyla kullanmıyordur.

Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 3

Altta bulunan Php kodu sayesinde resim üzerine yazı yazabilirsiniz.

  1. <?php
  2. // Dosya Türü
  3. header(“Content-type: image/png”);
  4. // Resim oluşturuluyor
  5. $im = imagecreatetruecolor(400, 30);
  6. // Renkler oluşturuluyor
  7. $white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
  8. $grey = imagecolorallocate($im, 128, 128, 128);
  9. $black = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
  10. imagefilledrectangle($im, 0, 0, 399, 29, $white);
  11. // Yazı yazılıyor
  12. $text = ‘Deneme…’;
  13. // Font seçiliyor
  14. $font = ‘arial.ttf’;
  15. // Yazıya gölge ekleneiyor
  16. imagettftext($im, 20, 0, 11, 21, $grey, $font, $text);
  17. // Resim üzerine yazı ekleniyor
  18. imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $black, $font, $text);
  19. // Using imagepng() results in clearer text compared with imagejpeg()
  20. imagepng($im);
  21. imagedestroy($im);
  22. ?>
31 Mart 2008
Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

PHP AJAX Shoutbox Scripti YShout.
Php AJAX Shoutbox Scripti YShout.

Shoutbox scriptleri tarih oldu derken burda gördüğüm script bütün fikrimi değiştirdi açıkçası.bu scriptler de web 2.0 ile ajax nimetlerinden nasibini almaya başlamış ve ortaya harika tasarımlı gelişmiş bir shoutbox script çıkmış.

Özellikleri ise şöyle:
mesaj silme, spamcı kullanıcıları banlama,
BBCode ve gülücük atma, terbiyesiz yada siyasi kelime yasağı, sitenizin tasarımına uydurmak için gelişmiş ayar paneli (bir dereceye kadar).

27 Aralık 2007
Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 2

Php ile (özellikle de işin güvenlik tarafı ile) uğraşan hemen herkes Chris Shifflett ismini duymuştur. Sevgili Shiflett, blogunda güzel bir olaya imza atmış: Php Advent Calendar 2007

Noel dönemi yaklaştığında Hristiyanlar’ın tatil dönemine girdiğini biliyoruz. Shiflett, bu tatil dönemini (hatta daha öncesini – advent: noelden 4 hafta öncesi) Php adına güzel bir etkinlikle geçirilmesini sağlamış ve Php camiasında ünlü olan birçok arkadaştan, üstaddan Php hakkında ipuçları vermesini istemiş. Bunu da 1-24 Aralık arasında her güne bir arkadaşı dahil ederek oluşturmuş ve güzel bir Php ipuçları dizisi oluşturmayı başarmış.

Tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Takvim görünümü

Yukarı
Yazilar iin RSS aboneligi