Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 6

Facebook’da bir tuzak daha ortaya çıktı. İnternette ziyaret ettiğiniz web sitelerini farkında olmadan Facebook profilinizde paylaşıyor olabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler…

Facebook’taki “Auto Like” yani “Otomatik Beğen” özelliği kullanıcıların istemedikleri halde tıkladığı herhangi bir video veya içeriği “beğenmesine” veya Facebook profilinde “paylaşmasına” neden oluyor.

Bunun için önce web sayfasına ilgili kodlar ekleniyor ve kodların girildiği bu sayfalara kullanıcılar giriş yaptığında sayfadaki herhangi bir bağlantıya tıklamasıyla birlikte bu web sayfasının Facebook sayfasını otomatik olarak “beğenmiş” veya profilinde “paylaşmış” oluyor.

Benzer şekilde Facebook’ta arkadaşlarınızın beğendiğini veya paylaştığını sandığınız video veya herhangi bir içeriğe tıklayıp bakmak istediğinizde Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve işte o anda bu sayfayı da aslında “beğenmiş” oluyorsunuz.

Kullanıcıların birçoğu, bu bilgiyi Facebook hesabında paylaştığının farkında olmazken, bunu bilen uyanıklar ise web sayfalarına bu kodları girmeye devam ediyor.

Okumaya devam et »

Yukarı
Yazilar iin RSS aboneligi