Baglantilar

06 Kasım 2008
Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

Sizce Blog konusunda hangisi iyi?
Biraz araştırdık..

Blogger mı? WordPress mi?
  • GeniÅŸ Tema Olanağı (WordPress): Blogger’a nazaran WordPress için geliÅŸitirilmiÅŸ birçok tema bulunmaktadır. Ayrıca bu temaların yayınlandığı birçok ünlü website’si bulunmakta.
  • Index’lenme Süresi (Blogger): Blogger’a ait blog’unuz Google’ın sunucularında olması size daha çok avantaj saÄŸlıyor. DiÄŸer blog’ların (Blogger dışı) index’lenmesi uzun süre aldığı için Google Blogger sahiplerine bu güzelliÄŸi sunuyor.
  • İçe ve Dışa Aktarma ÖzelliÄŸi (WordPress): WordPress’te blogunuzun içeriÄŸini (yazılar/yazarlar/eklentiler..) dışarıya aktarma özelliÄŸi ile baÅŸka bir yere taşıma/ekleme ayrıca yedek alma gibi özelliklere sahip oluyorsunuz. Bu özelliÄŸin Blogger’da olmaması onu ciddi bir anlamda geriye bırakıyor.
  • Email Ä°le Yazı Gönderimi (Blogger): Küçük bir özellikte olsa WordPress’ten bir adım öne geçirilmiÅŸ bir özellik. Fakat bu adım sadece sıfırdan kurulmuÅŸ bir WordPress’le karşılaÅŸtığında belli oluyor. Yalnız bu adımda 2.6 serisi ile artık arkaplanda kaldı.

  • Sayfa OluÅŸturmak ve Kategoriler (WordPress): Bir günlük için önemli iki unsurda Blogger tarafından ÅŸu anda desteklenmiyor, özel statik sayfalar oluÅŸturamıyor ve yazılarınızı kategoriler altında toplayamıyorsunuz. Sadece Blogger tarafından etiketliyebiliyorsunuz.
  • Permalink’leri ÖzelleÅŸtirebilmek (WordPress): Seo açısından önemli rol oynayan bu özellik Blogger tarafından pekte güzel bir ÅŸekilde olmasada desteklenmiyor ve ayrıca özelleÅŸtirilemiyor. Ayrıca Türkçe karaktelerde sorun çıkabiliyor (Mesela: Kaan Åžengül -> kaan-engl). Buna karşılık WordPress Permalink konusunda çok geliÅŸmiÅŸ. ÖzelleÅŸtirilmiÅŸ linkler oluÅŸturabiliyorsunuz ve ayrıca Türkçe karakterde desteklenebiliyor.
  • Eklentiler ile GeliÅŸim (WordPress): Bu büyük bir özelliktir ki eklentilerle WordPress’i çok büyük ölçüde geliÅŸtirebilirsiniz. Mesela HeadSpace eklentisi ile kolayca blog’uın Meta Tag’larını özelleÅŸtirebilirsiniz. Halbuki Blogger’da bunu yapmanız hem zor hemde kod bilgisi gerektiren bir iÅŸtir.
  • Güvenlik (Blogger): Güvenlik açısından Blogger kullanıcılarının çok avantajlara sahip olduÄŸunu belirtmek isterim. Kesinlikle tam güvenlikli bir alanda blog’unuz yayınlanıyor ve Google güvencesi altında barınıyorsunuz. Sorun çıktığı anda sadece iletiÅŸim kurarak sorunu rahatça siz uÄŸraÅŸmadan halledebiliyorsunuz. Fakat sanmayınki WordPress güvenli bir sistem deÄŸil!.. Kesinlikle güvenlik açısından geliÅŸmiÅŸ ve geliÅŸtirilmeye açık bir sistem. Önceki yazılarımdada bu konuyu açmıştım [1] [2]. Sadece burdaki önemli nokta ipler ve sorumluluk sizde.
Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

wordpress malum en yaygın blog yazılımı. Ama yavaÅŸ yavaÅŸ ona bir rakip doÄŸuyor, kendisini yeni nesil bloglama yazılımı olarak tanıtan habari; tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu. Özellikle Habari için tasarlanan yönetici paneli esas farkı yaratacaÄŸa benziyor; ekran görüntüleri burada.Türkçe desteÄŸi bulunmayan Habari‘nin mevcut 0.3.3 sürümünü buradan indirebilirsiniz, nasıl kuracağınız burada yazılı, ayrıca sitesinde bir de wiki‘si mevcut.

Peki ya onca blog yazılımı varken neden Habari kullanayım diyenlere soranlara, Habari ne demektir diye merak edenlere ve ben de yardımcı olmak istiyorum diyenlere özel şöyle de bir bölümü var; Habari FAQ.

Yazar: | Kategori: Yazilim
Yorum: 0


MySpace FriendBlasterPro v8.6 | 2.4 mb
MySpace, insanların milyonlarının, diğerleriyle karşılıklı birbirini etkilemek için ve kendileri hakkında hesapları kurmak için nerede gittiği sosyal bir ağ bölgesidir.

Bu üyeler arkadaÅŸlar gibi, birbirini ilave eder. ve çok özellik MySpace’ye katılır , aşırı derecede geniÅŸ sosyal bir ağı yaratıyor

Market ürünlerinizine bu sosyal ağ kullanma , servis , olaylar veya şeritler, reklamcılığın aşırı derecede güçlü yeni bir yöntemidir. İşlem, çok kolaydır.
Siz, yaratma tarafından MySpace ‘de ürününüzden sorumlu olmak için baÅŸlarsınız.

Siz, diğer MySpace üyelere isteyen arkadaşı o zaman gönderirsiniz , hem, belirli kullanıcıları amaçlıyor veya rasgele davetlerini gönderiyor.

ürününüze karşı ilgili olan sizin, bir defa arkadaşların kendi ağınızınız var. , siz, ürün bilgisi hakkında onlara haberler , yaklaşan olaylar , vb.ı doğrudan gönderebilirsiniz
Bu yüzden arkadaşların listeniz büyüdüğü gibi, kârlerinizi yapar.

FriendBlasterPro, sizin için işin tamamı ele alır ve takip eden özellikleri içerir:

· yeni! MySpace’den tamamen baypasla geçer?
CAPTCHA sistem arkadaş isteğini gönderiyor olunca!
· büzgü arkadaşı( [ s ])
Kimlik, gruplar gözden geçirmeden id , forum , arkadaÅŸ listeleri , sınıflanmışlar veya MySpace ‘nin herhangi bir diÄŸer alanıdır.

Arkadaşlarınızın tamamıya haberleri göndermek için siz izin veren · otomobil haberci. veya herhangi bire, hedef marketini belirtti

·, her ikisi bir mesajı göndermek için siz izin verdiğini karakterize eden arkadaş isteğiyle beraber mesajı gönderir. ve bir arkadaş, aynı kişiye ister

· otomobil Commenter, göndermek için arkadaşlarınızın tamamıya yorumlayan size izin verdiğini karakterize eder.
Bütünüyle askıda arkadaş istek kaldırmak için · seçme(

Bu özellik siz askıda arkadaş isteğinin geniş bir listesine sahip olmak için başlayınca, muhteşemdir!).
tamamen sizi verdiÄŸi kontrol edeni karakterize eden bildirileri zamanladı”
Ne kadar çok” Ve” Ne zaman” Bildirileri göndermek.

·, bütünüyle askıda arkadaş isteğini kabul etmek için siz izin verdiğini karakterize eden arkadaşları kabul eder. hatta size yeni arkadaşlarınız kabul etmeyle beraber mesaj veya bir yorumu göndermek için izin verir
karakterize eden akım olayına tüm arkadaşları davet eder.
karakterize eden akım grupuna tüm arkadaşları davet eder.

size bir FriendBlasterPro haber bildirisiyle en son haberle günceli tutmak için gelir.
· bedava ürün güncellemeleri, ve teknik yardımını destekler.

FriendBlasterPro leverages the newest marketing medium for you. MySpace is a social network site where millions of people go to set up accounts about themselves and to interact with others. These members add each other as friends and take part in the many features MySpace has, creating an extremely large social network. Using this social network to market your products, services, events or bands is an extremely powerful new method of advertising. The process is very easy. You start by creating an account for your product on MySpace. You then send friend requests to other MySpace members, either targeting specific users or sending random invitations. Once you have your own network of friends who are interested in your product, you can send messages directly to them about product information, upcoming events, etc. As your list of friends grows, so does your profits.

FriendBlasterPro handles all of the work for you and includes the following features:

— Target your market based on a members age, sex, geographic location, interests, and more.
— Gather friend(s) id’s from browsing the groups, forums, friend lists, classifieds or any other area of MySpace.
— Gather friend(s) id’s from Google!
— Auto Messenger that allows you to send out messages to all of your friends or to any specified target market.
— Send message along with Friend Request feature that allows you to send both a message and a Friend Request to the same person.
— Auto Commenter feature that allows you to send out comments to all of your friends.
— Option to remove all pending friend request (this feature is great when you start to have a large list of pending friend request!).
— Create a “Black List” for ID’s you don’t want to send to.
— Timed Bulletins feature that gives you full control of “how many” and “when” to send out Bulletins.
— Accept Friends feature that allows you to accept all pending friend request and also allows you to send out a comment or message along with accepting your new friends.
— Invite all Friends to Current Event Feature.
— Invite all Friends to Current Group Feature.
— Comes with a FriendBlasterPro News Bulletin to keep you up to date with the latest news.
— Free product updates Support and technical assistance.
— NEW! Multiple registered accounts can now be chained together!
— NEW! Set FriendBlasterPro to auto start (with use of Multiple account Feature).
— NEW! Time-delay feature!
— And still much, much more!

Download

Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 2

Biliyorsunuz, Blogger bloglarını artık kendi alan adımız ile de kullanabiliyoruz.
Sorun şu: Kullanmalı mıyız?
Yoksa blogspot.com adına bağlı bir alt alan adı ile idare mi etmeliyiz?
Aslında gençlerin de düşünmesi gereken bu sorulara orta yaÅŸlı, hatta yaÅŸlı, bir adam takmış. Diyor ki:” ben zaten 50li yaÅŸlarımı geçtim, ölürsem onca emek verdiÄŸim bloglarım ne olacak? Alan adı satın alsam benden sonra onların yenilenme paralarını kim ödeyecek, alt alan adı ile idare etsem bloglarımın silinmeyeceÄŸini nasıl garanti ederim?” Kaynak

Gerçi Blogger, bir hesap açıldıktan sonra bloğunuzun siz hiçbir güncelleme yapmasanız bile dokunulmadan kalacağını belirtmiş. Ama bir de zurnanın zırt dediği yer var: Eğer bloğunuz bir GMail adresiniz ile ilişkiliyse ve siz GMail hesabınıza 9 ay boyunca girmediyseniz (ölünce giremeyeceksiniz tabi!) hesabınız kapatılıyor.
Ölmeden şu işi bir halledivereyim diye 3 tane deneme bloğu yapmış.
Test ettiği olay blogların bağlı oldukları mail adresleri ile olan ilişkileri.
İlk 2 deneme bloğunu GMail, üçüncüsünü ise Yahoo Mail ile ilişkilendirmiş. Güncelleme yapmıyor, ve mail hesaplarına girmiyor.
Ve merakla bir yıl sonrasını, 19 Eylül 2008 tarihini bekliyor. Ölmez de sağ kalısa bu denemenin sonuçlarını seneye Eylül ayında öğreneceğiz.
Blogger blogçuları da ona göre bir yol çizerler kendilerine artık…
Yazının orijinali burada, çevirisi burada

Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

utterz blog ve sosyal ağlar için mobil bir araç. Bu siteye üye olduktan sonra yayımlamak istediklerinizi go@utterz.com adresine yolladığınızda ister yazı ister video, ister audio olsun anında yayımlanıyor. Siteniz en güzel yanı ise zaten böyle bir hizmeti olan blogger yanında wordpress, facebook, myspace ve xanga gibi siteleri de desteklemesi. Hizmet sayesinde kendi wordpress veya typepad blogunuza her yerden sadece mail yollayarak içerik ekleyebilirsiniz.

Etiketler: utterz, facebook, wordpress, typepad, myspace, xanga, blogger, mobil, blog araçları 

Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

Icerocket blog tracker, blog ziyaretçilerinizi ve diğer blog istatistiklerini gösteren bir görünmez sayaçtır. Tamamen ücretsiz olan bu serviste, websitenize de herhangi bir reklam yerleştirilmiyor. Daha fazla bilgi öğrenmek ve test etmek isterseniz demo bölümünden servisi test edebilirsiniz.
Bu servisi kullanmak için tek yapmanız gereken üye olmak ve blogunuza küçük bir kod eklemek. Böylece istatistikler sitenizden toplanmaya başlanacak. Daha sonra sitenize olan ziyaretleri gerçek zamanlı olarak, analiz edip, inceleme imkanınız bulunmaktadır.
Şimdilik beta sürümünde olan bu yeni servise zamanla çok daha fazla yenilik ekleneğe benziyor.
Siteye buradan ulaÅŸabilirsiniz.

Etiketler: blog, analyze, ziyaretçi, visit, visitor, tracker, beta, analiz, inceleme, website, code 

Yukarı
Yazilar için RSS aboneligi