Baglantilar

Yazar: | Kategori: Yazilim
Yorum: 0

Codec ile uğraşmadan video oynatabilmenin en kolay yolu, VLC media player sayesinde oynatamadığımız video yok.
Yeni açık kaynaklı medya oynatıcımız Kantaris esas olarak VLC kodlarını ve Bass ses kütüphanesini içeriyor. VLC’den en büyük farkı görünüşünün en son model olması ve çoÄŸu yönden Windows media player‘a benzemesi. Ayrıca yazılıma Apple Movie Trailers ve Last.fm radyosu dahil edilmiÅŸ.

Kantaris Media Player

Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

KDE 4.0 yolunda hızlı adımlar var.

KDE “coenig” kod adında 2. önsürümünü duyurdu.

kde 4.0
kde 4.0

Bu sürümde KDE geliÅŸtiricileri son geribildirimleri alıp, hataları düzeltmeyi planlıyorlarmış ve KDE 4.0 sürümünden önce 11 Ocak‘ta son bir önsürüm çıakrtmayı planlıyorlar.

Detaylı bilgiye ve ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

Gnome‘a geçeli çok olmamıştı kendi açımdan, tam alıştım derken ÅŸimdi birde KDE 4 bambaÅŸka olacak gibi gözüküyor. Merak ediyorum doÄŸrusu..

Yazar: | Kategori: Genel
Yorum: 0

hell-world.org

proje yönetimi programına ihtiyacı olanlara ücretsiz, açık kaynak bir proje: openproj.
microsoft office’in project yazılımına alternatif olarak düşünülen openproj, projity.com tarafından hazırlanmış.

mirosoft ve primavera uygulamalarıyla da uyumlu çalışabiliyor, cpal lisansıyla dağıtılıyor. Windows’un yanında Linux, Unix ve Mac iÅŸletim sistemlerinde de çalışan openproj yazılımını, sourceforge.net sitesinden indirebilirsiniz.

Yazar: | Kategori: WebmasteRz
Yorum: 0

Bu yazıda “Ä°yi ki varsın ey internet!” dedirten bir aracı tanıtmaya çalışacağım.
kanada’da üniversite destekli yürütülen bu proje, bilimsel / akademik makalelere dayalı online dergi sistemlerini “içerik yönetim sistemleri (cms) ” olarak bildiÄŸimiz modele dayandırmaya çalışmış ve bunda da oldukça yüksek bir baÅŸarı sergilemiÅŸ. tamamen açık kaynak kodu ile sunulan sistem, diÄŸer cms’lerde olduÄŸu gibi bir veritabanı ile birllkte uzak sunucuya gerçekleÅŸtirilen kurulum ile baÅŸlıyor. sonra bir yandan içeriÄŸi oluÅŸtururken bir yandan da ister tematik deÄŸiÅŸiklikler yapıyorsunuz, ister yeni eklentiler ile site fonksiyonlarını geliÅŸtiriyorsunuz, ister de kodlar içinde gezinerek daha spesifik düzenlemelere giriÅŸiyorsunuz.

hell-world.org

sistemin hazırlayıcıları bilimsel makale yayıncılığı ile ilgili hemen her ayrıntıyı düşünmüşler. örneğin kullanıcı rolleri için hazır yapıda editörler, bölüm editorleri, hakemler, dizgiciler, mizanpajcılar, yazarlar ve okuyucular gibi ayrı görevler belirlenmiş.

esnek bir yapıya sahip olan sistemde kişinin yazarlık başvurusundan başlayan, yazının yollanması, editörün kontrolü, hakem onayı, dizgi, mizanpaj, yayın diye devam eden tüm aşamalar üye kuyllanıcılar tarafından rollerinin izin verdiği ölçüde takip edilebiliyor.

bu harika sistemin bizim için bir diğer güzel yanı ise kurulumda hazır olan az sayıda (6 ya da 7) dilden birinin de türkçe olması. yeri gelmişken söylemekte fayda olan bir diğer konu da sistemin siteyi aynı anda iki farklı dil ile yayınlamaya imkan veriyor olması.

Bu örnek gösterimde olduğu gibi tek bir dergi için kullanılabilecek sistem, buradaki gibi çok sayıda dergiyi içeren bir şekilde de kullanılabiliyor.
open journal systems ana sayfası
nda bazı örnek sitelerin ekran görüntüleri de mevcut. ve tabi olmazsa olmaz olan indirme sayfası linki

son olarak, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dergisi ile türkiye’den bir örnek veriyorum.

Etiketler: ads, ojs, açık dergi, open journal, open journal systems, açık dergi sistemleri, makale, bilimsel makale, akademik makale, elektronik dergi, online dergi, dergi, açık kaynak, cms, içerik yönetim sitemleri, content managament system 

Yukarı
Yazilar için RSS aboneligi